Felöklelt a bika egy csíkszeredai férfit, az áldozat meghalt

Elszabadult bika támadt egy emberre szerda este Csíkszeredában. A 44 éves férfi röviddel utána meghalt – számolt be a maszol.ro-nak csütörtökön a Hargita megyei rendőrség szóvivője.

Gheorghe Filip elmondta, az áldozat halálát nagy valószínűséggel a bika öklelése okozta, de ezt csak a boncolás után tudják teljes bizonyossággal megállapítani. "Az állat kidöntötte a kerítést, és kiszabadult az útra. Gazdája utána szaladt, és a bika felöklelte. A férfi azonban feltápászkodott, és még körülbelül egy kilométert üldözte az állatot. Utána összeesett és meghalt" – magyarázta.

A szóvivő tájékoztatása szerint a férfi testén külsérelmi nyomokat nem talált a halálát megállapító orvos, de nem kizárt, hogy a bika döfése belső vérzést okozott. Ezt nyilatkozta a Székelyhon szerint Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat igazgatója is, aki elmondta: a mentősök az eszméletlen férfit nem tudták újraéleszteni, megállt a szíve. Mivel külsérelmi nyomok nem voltak a testén, és összeesése előtt mellkasi fájdalomra panaszkodott, feltehető, hogy belső sérülések okozták a halálát.

Az esetet követően több csendőr is kereste a bikát, s biztosították a helyszínt. Az állatot rövidesen megtalálták, és egy engedéllyel rendelkező vadász kilőtte.

 

Kimaradt?