Most ez a világ legvékonyabb okostelefonja

Öt milliméternél is kisebb vékonyságával újabb rekordot állított fel a vivo X5Max okostelefonja.

 Augusztusban még 5, illetve 4,9 milliméteres vastagságról beszéltek egy készülő okostelefonnal kapcsolatban, most viszont megérkezett az igazi rekorder: a világ legvékonyabb készüléke a vivo X5Max, a maga 4,75 milliméterével.

Az androidos telefon egyéb specifikációi is figyelemre méltók: 5,5”-es 1080p-s Super AMOLED kijelzője van, a belsejében egy nyolcmagos, 64 bitre is felkészített Qualcomm Snapdragon 615 chipkészlet dolgozik. 2 GB-os a RAM-ja, és 16 GB a natív tárhely, de persze ez bővíthető.

Érdekessége a kettős SIM tálca, amely Micro SIM-et és Nano SIM-et is fogad. 2000 mAh-s akkuja állítólag egy egész napra feltölti energiával. Elöl egy 5 MP-es, f/2.4-es, hátul pedig ehy 13 MP-es f/2.0 kamera található, ez azért egy 2 mm-es dudort eredményez az igen vékony készüléken.

Testvéreszközeihez hasonlóan az X5Max is nagy hangsúlyt fektet a megfelelő hangteljesítményre, ezért jó pár dedikált audiochip is került bele. A pehelykönnyű telefont egyelőre Kínában kezdik árulni, 490 dollárnak megfelelő áron.

Kimaradt?