Megszületett a hercegi ikerpár Monacóban

Ikreknek – egy kislánynak és egy kisfiúnak – adott életet szerdán Charlene hercegnő, II. Albert monacói herceg 36 éves felesége. A kicsik neve Gabriella, illetve Jacques lett.

Az uralkodóház közleménye szerint elsőként, 17 óra 4 perckor a kislány, Gabriella Thérese Marie, két perccel később öccse, Jacques Honoré Rainier jött világra. A babák jól vannak, akárcsak az édesanya – közölte a palota.

Charlene hercegnő szerdán vonult be a Grace de Monaco klinikára, ahol világra hozta az újszülötteket. A hercegnőnek ők az első gyermekei, II. Albertnek már van két másik gyermeke korábbi kapcsolatokból. A hercegnő karácsony körülre volt kiírva, ám mivel ikerterhességről volt szó, az orvosok biztosak voltak abban, hogy a kicsik korábban jönnek világra.

A monacói hercegi pár az utolsó pillanatig azt állította, hogy nem ismeri a születendő gyermekek nemét. „Ikerfiúk esetében az lesz a trónörökös, aki először jön világra. Különnemű ikreknél a fiú örököl. Ha ikerlányok születnek, és utánuk kisfiúval is bővül majd a család, akkor utóbbi követhet a trónon" – mondta korábban II. Albert.

Kimaradt?