Mi kerülhet egy chipses zacskón 340 ezer lejbe?

Sok érdekességgel találkozik az ember, ritkán lepődünk már meg, azon azonban komolyan el kellett gondolkodnunk, mi értelme is lehet egy 18 karátos aranyból készült chipses zacskónak – írja a Gazdagisztán blog.

Lehet, hogy ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy Anya Hindmarch brit, akkor ráfoghatjuk a britekre jellemző sajátos humorérzékre, hogy 60 ezer fontot kérnek el egy zacskóért. A designer ráadásul lelkes híve a kézműves szakértelemnek, így nem egyszer előfordul, hogy valamit csak az elkészítés okozta élvezetért gyárt le (példa erre a Frosties színeiben pompázó bőrtáska, rajta Tonyval, a tigrissel).

Tulajdonképpen ha jobban belegondolunk, akár fricskának is felfogható, hogy a leghétköznapibb tárgyak egyikét „önti” aranyba. A zacskót egy firenzei műhelyben készítik, természetesen kézzel. Ennek megfelelően egyetlen zacskó elkészítése akár 4 hónapig is tarthat.

A chipses zacskó már tavaly is kapható volt, idén azonban Anya Hindmarch még egyet csavart a dolgon, és immár az arany mindenféle változatában kapható, kizárólag a londoni luxusáruházban, a Selfridgesben. Ha a kedves vevő úgy kívánja, a nevét (vagy az általa kért tetszőleges üzenetet) belegravírozzák a zacskóba, akár saját kézírásunkkal.

Kimaradt?