Alvó tulajdonosa mellett robbant fel az okostelefon

Egy kanadai lány, Casserly tavaly vásárolt egy Samsung Galaxy Ace 2 okostelefont, amely teljesen váratlanul, egy éjszaka robbant fel idén októberben.

Az informatikaszakos egyetemista beszámolója szerint a telefont az éjjeliszekrényére rakta, amikor aludni ment október 22-én. A néhány hónapja történt esetre a Mashable talált rá: az egyetemista lány, Hope Casserly a közösségi oldalon osztotta meg az okostelefonjával történt balesetet.

Ekkor a készülék töltöttsége 93 százalékos volt, és a telefon nem is volt töltőre dugva. A készülék gazdája viszont hajnali fél kettő tájékán  egy hangos pukkanásra ébredt: mint kiderult, a telefon akkumulátora robbant fel - számolt be a kanadai CBC Newsnak.

A telep különböző darabjai több irányba repültek a szobában, ezek egy része az ágyon landolt, ahol megpörkölte a matracot és az ágyneműt is, a többi alkatrész viszont a szoba egyik falának csapódott, és a földre hullott. A képek tanúsága szerint maga a telefon is megpörkölődött, de az nem robbant alkatrészeire.

A CBC Newsnak a lány családja úgy nyilatkozott, hogy másnap elküldték a Samsung torontoi képviseletének a hibás készüléket, ahonnan a cég koreai központjába továbbították azt. A Samsung a kanadai hírcsatornának azt a tájékoztatást adta, hogy a felrobbant akkumulátor nem eredeti Samsung gyártmány volt - pedig  Hope Casserly szerint soha nem cserélt telepet a készülékben, amit egy helyi Virgin Mobile kereskedésben vásárolt.

Ennek ellenére a Samsung küldött egy új cserekészüléket a felrobbant helyett, de a lány később a sérült matrac és az ágynemű árának megtérítését is elérte a cégnél. Az új telefonja azonban még mindig az eredeti, bontatlan csomagolásában van, mivel az egyetemista fél használni azt - írja a CBC News.

Kimaradt?