Jövő hétig tisztségben maradnak az RMDSZ-es miniszterek

Az RMDSZ-es miniszterek addig maradnak tisztségben, amíg a kormányátalakításkor kinevezett utódaik át nem veszik a helyüket – közölte hétfő este Kelemen Hunor szövetségi elnök a Victor Ponta kormányfővel tartott megbeszélése után.

Mint ismert, a miniszterelnök egy hét múlva, hétfőn kér bizalmat a parlamenttől az új struktúrájú kabinetjére. Ezt megelőzően, szombaton ülésezik a Szövetségi Képviselők Tanácsa, amely megerősíti majd az RMDSZ kilépését a kormányból.

„Átbeszéltük a kormányfővel a miniszterváltások technikai részleteit. Minket nem tettek ki a kormányból, elemzéseink alapján mi döntöttük úgy, hogy távozunk. Így tehát a jövő héten a minisztereink távoznak, amint az utódaikat beiktatják hivatalukba” – mondta Kelemen Hunor. Hozzátette, távoznak a kormányból az RMDSZ-es államtitkárok is.

A szövetségi elnök valószínűsítette, hogy az RMDSZ képviselői és szenátorai igennel szavaznak majd az új összetételű és szerkezetű Ponta-kormányra. Közölte azt is, hogy együtt kívánnak működni bizonyos kérdésekben a kormánypártokkal és természetesen az ellenzékkel is. Szerinte a liberálisok által meglebegtett bizalmatlansági indítvány esetleges támogatásáról nem időszerű még beszélni, mert a PNL még nem is jelentette be hivatalosan, hogy megdöntené a kormányt.

Kapcsolódók

Kimaradt?