Ünnepi fényeket kapott a marosvásárhelyi főtér

A közelgő karácsony tiszteletér újból fényárba öltözött Marosvásárhely belvárosa. A Rózsák terén felállított karácsonyfát és a környező fákat többmillió égővel díszítette fel a városháza.

A főtéri parkban 16 fabódét állított a polgármesteri hivatal, ahol – közleménye szerint – csak helyi és csak természetes alapanyagokból készült termékeket forgalmaznak a termelők.

Főleg különféle gyümölcsök, sütemények, édességek, karácsonyfadíszek, gyertyatartók, adventi koszorúk kaphatók a faházikókban. A díszkivilágítást évek óta ünnepi rendezvény keretében kapcsolja fel a polgármester, ahogy az most is történt.

Ezernél is több vásárhelyi lakos vett részt az eseményen, ahol középiskolai kórusok léptek színpadra, köztük a Református Kollégium vegyeskara is énekelt, majd koncert szórakoztatta a közönséget. A karácsonyfán és a parkban, a polgármesteri hivatal épületén, a főtér oszlopain elhelyezett többmillió égő fénye pazar látványt nyújt. Míg évekkel korábban nem csupán a főtérre, de a város nagyobb utcáiba is jutott a díszkivilágításból, ez mára megváltozott. Amennyivel nagyobb a pompa a belvárosban, annyival kopárabb és szürkébb látvány fogad a város többi utcáján. Az ünnepi kivilágítás megosztja a vásárhelyieket, sokan büszkék a látványra, míg mások pazarlásnak vélik azt.

A polgármesteri hivatal közleményt adott ki a decemberben szervezett ünnepi eseményeiről. Szerepel közöttük Marius Ciprian Pop koncertje, majd Ștefan Hrușcă karácsonyi koncertje, illetve szilveszterkor utcabál a No Mercy együttessel.

Kimaradt?