Meghalt a Szeben megyében lezuhant helikopter pilótája

Kilencre nőtt a novemberben történt Szeben megyei helikopterbaleset halálos áldozatainak a száma: hétfőn életét vesztette egy bukaresti kórházban az égési sérülésekkel kezelt pilóta is – írja a Mediafax.

Gabriel Titianán többször is plasztikai sebészeti beavatkozást hajtottak végre a fővárosban. Legutóbb pénteken műtötték meg, ám egészségi állapota rosszabbodott, és életét az orvosok nem tudták megmenteni. A 46 éves pilóta két gyermek édesapja volt, katonai pályafutása alatt több mint 1300 órát töltött a levegőben.

Az IAR 330 Puma SOCAT típusú harci helikopter az aranyosgyéresi katonai támaszpontról szállított katonákat Nagysinkre egy hadgyakorlatra. A baleset egy erdős, nehezen megközelíthető térségben, rossz látási körülmények között történt. A helyszínen nyolcan vesztették életüket.

Egyes szemtanúk szerint a helikopter már a levegőben kigyulladt, és a pilótának az utolsó pillanatokban sikerült kivezetnie az égő helikoptert a lakott térségből. A baleset okai egyelőre ismeretlenek. Az ügyet a kolozsvári katonai ügyészség vizsgálja.

Kapcsolódók

Kimaradt?