Tíz éves a világ egyik legnézettebb videója

A YouTube indulása előtt elképesztően nehéz volt egy videónak több százmilliós nézettséget elérnie, de a 2000-es években ennek a webkamerás felvételnek sikerült. Egy 19 éves fiú táncolt az akkori nagy slágerre, most pedig az évforduló miatt visszatért és új videót készített – írja a HVG.

Bizonyára sok olvasónk emlékszik rá, hogy 2004 nyarán a moldovai O-Zone együttes Dragostea din tei című száma volt a slágerlisták élén. A szám hosszú távon is világhírű maradt, ugyanis abban az évben még december elején egy 19 éves amerikai fiú  felvette webkamerájával ahogy a gép előtt ülve táncol az akkor már majdnem elfeledett nótára.

https://www.youtube.com/watch?v=60og9gwKh1o#t=62

Pár hónappal később már milliós nézettsége volt, majd főhősünk, Gary Brolsma sorra kapta az interjú felkéréseket az Egyesült Államok legnagyobb tévécsatornáitól, mindezzel "Numa Numa Guy" néven vált ismertté. 2006-ban, a YouTube indulásának évében, már 700 milliónál járt a videó nézettsége, ezzel pedig a Star Wars Kid című videó mögött a YouTube előtti korszak második legnézettebb videójának számít.

Ennél is megdöbbentőbb, hogy ezzel (illetve az azóta YouTube-on is szerzett több tízmllió lejátszással) még ma is beférne a világ 10 legnézettebb videói közé, így még most is egy lapon említhető Justin Bieber sikereivel, vagy a YouTube-ot kiakasztó Gangnam Style klippel. Gary Brolsma megünnepelte világhírt hozó videója 10. születésnapját: természetesen ezúttal is slágerekre táncolt a számítógépe előtt.

Kimaradt?