Angol nyelvű jelentésben tájékoztatják Amerikát a Mikó-perről

A Székely Mikó Kollégium azonnali, sürgősségi rendelettel való restitúcióját, valamint a három-három éves börtönbüntetéssel sújtott Markó Attila, Marosán Tamás és Silviu Clim minden vád alóli azonnali felmentését követeli a román hatóságoktól a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF).

A Kárpát-medencei magyar közösségek érdekében 38 éve dolgozó szervezet december 4-én adta ki azt a kemény hangú 4 oldalas dokumentumot, amelyben a román állam jogsértéseit és az amerikai hatóságok kéréseinek semmibe vételét vette számba.

A dokumentumban pontról pontra végigkövetik a pert, és felhívják a figyelmet arra, hogy az elmúlt huszonöt év alatt az egyházi tulajdonok kevesebb mint egyharmadát szolgáltatta vissza az állam. Emlékeztetnek arra, hogy az amerikai kongresszus nyolc tagja idén májusban arra kérte John kerry államtitkárt, a külügyminisztérium fokozatoson figyeljen oda a Mikó-ügyre, egy júniusi válaszban pedig megnyugtatták őket, hogy prioritást élvez ez a kérdés.

A Magyar Emberi Jogok Alapítvány (Hungarian Human Rights Foundation - HHRF) 38 éve dolgozik a Kárpát-medencében kisebbségben élő 2,5 milliós magyarság helyzetének javításán, érdekeik nemzetközi érvényesítésén.

Kapcsolódók

Kimaradt?