Egy amerikai nő 6 kilós lányt szült

Még az orvosok is meglepődtek, amikor világra segítettek egy hat kilós babát Amerikában.

"A nővér egész konkrétan sokkot kapott" - emlékezett vissza a büszke édesapa, Francisco Garcia a 9News riporterének. "Azt kiabálta a többi orvosnak: Ezt nézzétek meg! Ilyet még biztos nem láttatok" - tette hozzá. Mint kiderült, Francisconak és feleségének, Alishának a nem is olyan kicsi, Mia Yasmin az ötödik gyermeke.

"Mindent megpróbáltunk, hogy a négy lányunk mellé az ötödik gyermekünk fiú lehessen, de a sors nem így akarta" - mondta Francisco, majd hozzátette, hiába vágynak mindketten egy fiúra is, a kislány valószínűleg az utolsó gyermekük. "Amikor az orvosok kihozták őt megmutatni, és a kezembe nyomták, nem hittem el, hogy a saját gyerekemet fogom. Annyira valószerűtlen volt az egész, hiszen eddig mind a négy gyermekünk normális testsúllyal született."

Francesco a hírcsatornának azt is elmondta, ötödik gyermekük születési súlya nagyobb volt, mint a néhány évvel ezelőtt született ikreiké együtt. A 14 fontos, átszámolva 6,3 kilós születési súly egyébként könnyen országos rekord is lehet hamarosan, 2013-ban ugyanis az Egyesült Államok legnehezebb babáját egy utah-i nő hozta a világra: az ő kisfia is pontosan 14 fontot nyomott.

Miát az orvosoknak császármetszéssel kellett a világra segíteniük, és mivel nem sokkal a szülés után légzésproblémákat vettek észre rajta, a biztonság kedvéért megfigyelésre átszállították őt egy denveri kórházba. Francesco reméli, hogy mire feleségét kiengedik, addigra vasgyúró kislányukat is épségben visszakapják majd.

Kimaradt?