Telitalálat volt az Eurojackpoton: a nyertesé 58 millió euró

Az Eurojackpot lottó péntek esti sorsolásán elvitték a hónapok óta halmozódó nyereményt, a bruttó 58 millió eurót (átszámítva 257 millió lejt). Még nem tudni, melyik országban lett irtó gazda valaki.

Az Eurojackpot egy nemzetközi szervezésű, több európai országban már játszható számsorsjáték. Várható főnyereménye minden héten legalább bruttó 10 millió euró, amelyet a résztvevő országok bármelyikében megnyerhetnek a játékosok. Romániában még nem játsszák, de októbertől már Magyarországon és Szlovákiában is bevezették.

Az EuroJackpot játék különbözik az általunk megszokott lottóhúzástól. Eleve két gömbből sorsolnak: az egyikben 1 és 50, a másikban 1 és 8 között megszámozott Euro-golyók vannak. A lottószámokat pedig akkor találjuk telibe, ha mind az öt számot helyesen tippeljük meg és mellé még a második gömb két számába is beletrafálunk.

Októbertől a résztvevő országok körének bővítése miatt a második lottósorsoló gömbben már 10 golyó van, ebből kell eltalálnunk a kisorsoltakat. Az EuroJackpot akkor jár, ha mind a hét kihúzott nyerőszámot beikszeltük. Viszont természetesen nem csak a telitalálat fizet, az EuroJackpot-nál összesen 11 további nyertes kombinációért is jár nyeremény.

Kimaradt?