Nem történt előrelépés a Tőkés kontra Antena3 ügyben

A bírósághoz fordult beadványával Kincses Előd jogász, mivel a lakosságnyilvántartó hivatal nem hajlandó a Tőkés László ügyében alperesek adatait kiszolgáltatni. Míg egy korábbi ügyben ez akadálymentesen megtörtént, most, úgy véli az ügyvéd, a titkosszolgálat egykori munkatársait védi a hivatal.

Nem történt még előrelépés abban az ügyben, amelyben Tőkés Lászlót képviselve, Kincses Előd 30 ezer euró kártérítést kér Filip Teodorescutól, 15 ezer eurót Ioan Talpestől és 10 ezret Mihai Gâdea műsorvezetőtől, mert az Antena 3 tévéadó a 2011. szeptember 15-i Sinteza zilei című műsorában hazaárulónak és magyarországi kémnek nevezte a volt református püspököt.

A marosvásárhelyi ügyvéd sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a jogorvoslást részben a lakosságnyilvántartó visszautasítása akadályozta, részben pedig az, hogy a törvényszék 5625 lej értékű bélyegilletéket követelt. Az utóbbi ellen a jogász fellebbezett, amit a törvényszék jóváhagyott. Kincses azt is elmondta, hogy érdekesnek tartja, hogy Victor Ponta személyét nem féltik annyira, mint a titkosszolgálat embereit, a miniszterelnök adatait ugyanis a lakosságnyilvántartó hivatal azonnal elérhetővé tette a törvényszék számára.

„Most azt a választ kaptuk, hogy ahhoz, hogy az alperes adatait, lakcímét, személyi számát, szülei nevét megtudjuk, olyan kérvényt kell beadnunk, amiben az illető neve, személyi száma, lakcíme és szüleinek a neve is szerepel” – ismertette az értelmetlen elvárást az ügyvéd. A becsületsértés ügyét várhatóan már csak jövőre tűzi napirendre a törvényszék – mondta Kincses Előd, aki azt is kérte az Antena 3 tévéadótól, hogy cáfolja meg a nyilvánosan elhangzott megalapozatlan vádakat.

Kimaradt?