Kizárták az RMDSZ-ből Csegzi Sándort

Kizárta az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöksége a szövetségből Csegzi Sándort, Dorin Florea személyes tanácsadóját.

A helyi RMDSZ-szervezet csütörtökön tartott elnökségi gyűlésen hozott határozatot, miután Csegzi nyilvánosságra hozta azt a szándékát, hogy független képviselőjelöltként, az RMDSZ jelöltjével szemben indul a december 9-i parlamenti választásokon.csegzi

„Tekintettel arra, hogy ezen döntésével az  RMDSZ-el szembefordulva morális és politikai kárt okoz a szervezetnek veszélyeztetve Kerekes Károly parlamentbe jutását, a Szövetség Alapszabályzatának 121. cikkelye alapján  kizárjuk a szövetség soraiból” – közölte a szövetség helyi szervezete.

Mint megírtuk, Csegzi Sándor azért fordult szembe a szövetséggel, mert úgy érezte, hogy az évek során felhalmozott tapasztalatokat nem tudja kamatoztatni, a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezetben nem adnak erre lehetőséget.

Csegzi Sándor három cikluson keresztül volt Marosvásárhely RMDSZ-es alpolgármestere. Azt követően romlott meg a kapcsolata a szövetség vezetőivel, hogy a júniusi önkormányzati választásokon a negyedik mandátumát megszerző Dorin Florea polgármester továbbra is Csegzit foglalkoztatta tanácsadóként.

Az egykori alpolgármester tanácsadói minőségében megőrizhette a városházi irodáját, az RMDSZ jelöltjeként megválasztott alpolgármesternek, Józsa Tibornak viszont a városházától több száz méterre egy irodaépületben biztosított irodát a polgármester.

Kimaradt?