Musicallel készülnek Ferenc pápa fogadására a Fülöp-szigeteken

A döntően angol nyelvű, I Love Pope Francis (Szeretem Ferenc pápát) című musical alkotói az egyházfőről szóló híreket, vele foglalkozó könyveket használtak fel a darabhoz, amelyet kitalált részekkel is kiegészítettek a történet teljessége érdekében. Az ősbemutatót december 12-én tartják a Fülöp-szigeteken.

Ferenc pápa életéről szóló musical ősbemutatóját tartják december 12-én a Fülöp-szigeteken. Az előadással szeretnének több fiatalt az egyházhoz vonzani Ázsia legnagyobb római katolikus vallású országában. A kétórás darab Argentínában töltött gyermekéveitől egészen tavalyi pápává választásáig követi végig Jorge Mario Bergoglio életét.

A döntően angol nyelvű, I Love Pope Francis (Szeretem Ferenc pápát) című musical alkotói az egyházfőről szóló híreket, vele foglalkozó könyveket használtak fel a darabhoz, amelyet kitalált részekkel is kiegészítettek a történet teljessége érdekében.

Andy Alviz rendező szerint a produkció a katolikus papi hivatás nehézségeit és szépségeit is bemutatja. "Miközben szórakoztat és az igét hirdeti, ez egyúttal az egyházi hivatást népszerűsítő kampány is, amely ahhoz a fiatal közönséghez szól, amelyből később papok vagy apácák kerülhetnek ki" - mondta a rendező.

Az amatőr színészekből álló népes szereplőgárdában öt pap is színpadra lép: egyikőjük a pápát fogja alakítani a 24 eredeti dalt felvonultató darabban. A musicalben használt kellékek és díszletek többsége Fülöp-szigeteki templomokból származik, de az előkészületek során a Vatikántól is kaptak a pápa jelmezéhez szükséges ruhadarabot.

A január végéig futó musical bemutatója december 12-én lesz a Manilától nagyjából 90 kilométerre északra fekvő Angeles Cityben, a Fülöp-szigetek kulturális fővárosában.

Ferenc pápa öt napot tölt a Fülöp-szigeteken a januárra tervezett második ázsiai látogatásakor. Azt egyelőre nem közölték programjának szervezői, hogy időt tud-e szakítani a musicalre.

Kimaradt?