Mennyire ismerik az európaiak Amerika államait?

Rengeteg amerikai iskolából kikerülő dolgozat bizonyította, hogy az amerikaiaknak fogalmuk sincsen, hogy hol helyezkednek el Európa térképén a kontinens országai. Ezeken minden európai jót szórakozott. A Viralnova ezúttal viszont úgy döntött, európaiaknak ad vaktérképet az USA-ról.

A feladat egyszerű: beírni az államokhoz azok nevét. A 15 dolgozatra mi sem lehetünk túl büszkék, a legtöbb kitöltő Floridát, Texast, Új Mexikót és Kaliforniát ismerte fel, a többihez legtöbben hozzá sem szagoltak, de – az amerikaiakhoz hasonlóan – volt, aki engedett a kreativitás kísértésének is, így még mulattatóbb lett az eredmény.

A Viralnova a cikk végén megemlíti, hogy az európaiak mentségére szóljon, hogy míg nekik mindössze 28 tagországot kellett volna megtanulni, addig az USA-ban 51 tagállam van. Attól függetlenül igaz: mi sem vagyunk túlságosan tisztában az ő földrajzukkal. (A cikk arról nem szólt, hogy angol, francia, német vagy esetleg olasz diákokat kértek volna meg, hogy töltsék ki a vaktérképet, csak hogy európaiak voltak).

Kimaradt?