Idén is megszervezik az RMDSZ Nőszervezetének Mosolygó Karácsonyát

Az RMDSZ Nőszervezetének szervezésében a következő hetekben ismét sor kerül a tavaly nagy sikernek örvendő Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvénysorozatra. Az esemény második kiadásába változatos programkínálattal 23 megyei, valamint közel 200 helyi nőszervezet kapcsolódik be.

„A Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvénysorozatunk által tavaly közel 40 ezer erdélyi magyar emberhez sikerült eljutnunk. Ezúton is meg szeretném köszönni mindazoknak, akik részt vállaltak abban, hogy ezt meg tudjuk valósítani. A kezdeményezésünk célja idén is változatlan: az ünnepek előtti időszakban olyan gyerekeken, családokon, idős személyeken segítünk, akiknek szüksége van erre. A helyi és megyei nőszervezeteink az elkövetkező hetekben olyan programok és hasznos tevékenységek révén kapcsolódnak be a magyar közösségek ünnepi készülődésébe, mint a cipős-doboznyi szeretet, amely során az egyházakkal közösen több ezer ajándékcsomagot osztunk szét országszerte, valamint a gyermek-játszóházak vagy az adventi koszorú-készítések” – tájékoztatott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke. Kiemelte: az előző évhez hasonlóan a rendezvénysorozat idén is az egyházak nőszervezeteivel partnerségben valósul meg.

„Az RMDSZ Nőszervezet Facebook oldalán meghirdetett versenyünkre saját készítésű adventi koszorúk fotóit várjuk. A jelenleg is zajló verseny célja, hogy a hölgyek a készülődés apró örömeit online is megosszák egymással, ezáltal is népszerűsítve szervezetünk tevékenységeit, illetve az ünnepi készülődésbe való bekapcsolódást. A legnagyobb népszerűségnek örvendő alkotás tulajdonosát egy hétvégi kiruccanással díjazzuk a zabolai Mikes-kastélyban” – számolt be a Kreatív Advent versenyről Csóti Emese, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke.

Kimaradt?