Kézműves műhely nyílt fogyatékkal élőknek

Karácsonyfa díszeket, üdvözlő lapokat, hűtőmágneseket, gyertyatartókat, ajándéktárgyakat készítenek az Alpha Transilvana Alapítvány Atrium nappali foglalkoztató központjában azok a sérült fiatalok, akik a ma megnylít karácsonyi műhelyben délelőtt, illetve délutánonként tevékenykednek.

Tizennégy fiatal végzi a kézműves tevékenységeket, van aki subázik, más papírcsíkokat illesz össze és abból üdvözlőlapot, karácsonyfadíszt, vagy hűtőmágnest hoz létre, míg mások festenek, ragasztanak, hogy aztán az így készült kis tárgyakat eladással egybekötött kiállításon mutassák be.

A tevékenységet Banga Erzsébet, az Atrium program vezetője sajtótájékoztató keretében mutatta be az újságíróknak, elmondta, hogy délelőttönként és délutánonként járnak a fiatalok a foglalkozásokra, amelyeket Lupșa Ábrán Judit és Gyárfás Erzsébet irányít. A fiatalok örülnek a hangulatos és érdekes tevékenységnek, ha elkel egy-egy általuk készített darab, vagy valahol felfedezik kezük munkáját, nagy a boldogság. A bevételt újabb alapanyagok vásárlására fordítják, hiszen a mindennapi fejlesztő tevékenységeik közé tartozik a kézműves foglalkozás.

A sérült fiatalok által készített tárgyak az Alpha Transilvana Alapítvány székhelyén vásárolhatók meg.

Kimaradt?