Közismert magyar művészek is lemondtak játékmackójukról

Többek közt Kertész Imre, Csukás István, Esterházy Péter, Vitray Tamás, Bródy János, Zorán és Bereczki Zoltán is felajánlotta játékmaciját a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány jótékonysági árverésére.

A licitből befolyt összeggel a fogyatékosok munkavállalását segítik a szervezők. A kampányt az a szomorú tény indította el, hogy Magyarországon a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottságának aránya csupán 15 szánzalékos, míg nyugaton ez az arány több mint 60 százalék. Ezen a helyzeten szeretnének javítani.

„A programunk sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kampányunkhoz közel 150 köztiszteletben álló személy csatlakozott, és adományozta oda gyermekkori mackóját és személyes tárgyát, amelyeket minden év december 3-án egy jótékonysági aukció keretében árverezünk el” - áll a Facebook-oldalukon megosztott leírásban.

Az árveréseken befolyt összegből 2015-ben megnyitják Budapesten az első Fogadj Örökbe Egy Macit Kávéházat, ezzel is a megváltozott munkaképességűek számára teremtenek munkahelyet.

Kimaradt?