Bűnvádi eljárás indult egy háromszéki útkarbantartó cég ellen

Bűnvádi eljárás indult Háromszéken egy útkarbantartó cég ellen, amiért hétvégén nem végezte megfelelően feladatát, nem szórt csúszásgátlót az általa felügyelt utakra és emiatt történt súlyos baleset, tájékoztatott Nicoleta Marin.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint szombaton reggel Aldoboly területén történt súlyos baleset, amikor egy haszongépjármű 60 éves sofőrje Brassó és Sepsiszentgyörgy közti útszakaszon megcsúszott és összeütközött a szembe jövő sávon közlekedő autóval. A balesetben súlyosan sérült az elgázolt jármű 42 éves utasa, az asszony a sepsiszentgyörgyi kórházban ápolják.

A rendőrök megállapították, hogy az úttest nem volt megfelelően takarítva, ez okozta a balesetet, ezért az útkarbantartó cég tehető felelőssé. Az ügy miatt bűnvádi eljárás indult a cég ellen munkaköri mulasztás miatt, amit 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel vagy a bíróság által kiszabott pénzbüntetéssel sújtanak a büntető törvénykönyv 298-as cikkelye alapján.

Nicoleta Marin szerint az elmúlt napokban a téli útviszonyok miatt egy súlyos és négy koccanásos baleset történt Háromszéken. Hozzátette: ritka az olyan eset, amikor eljárás indul az útkarbantartók ellen, de felhívják az érintett cégek figyelmét, hogy sokat kockáztatnak, ha nem végzik el maradéktalanul a rájuk bízott munkát. A szóvivő ugyanakkor felhívja az autósok figyelmét, hogy ebben az időszakban kötelesek téli gumit használni járműveiken.

Kimaradt?