Bemutatták a Dolce & Gabbana karácsonyfáját (VIDEÓ)

Ugyan még majdnem egy hónap van karácsonyig, már szinte mindenhol az ünnep jeleibe botlunk. Így van ez a legnevesebb szállodákban is, például a londoni Claridge-ban, ahová nem akárkik, hanem Domenico Dolce és Stefano Gabbana terveztek karácsonyfát, tavaly után immár másodszor.

Az olasz designerek saját gyermekkoruk emlékeit szerették volna visszaidézni a fa megálmodásakor, és szerintünk sikerrel is jártak, hiszen a 8 méter magas fa valóban olyan, mintha egy gyermek szemével látnánk az egyik legszebb ünnepet.

A brit főváros Mayfair negyedében található szálloda már októberben közreadott néhány vázlatot, így próbálva meg felkelteni az érdeklődést. Ugyan nem tudjuk, ez mennyire sikerült, a fa elég komoly benyomást tesz, felmutatva a tervezők szicíliai örökségét is.

http://www.youtube.com/watch?v=3RsTH2ra81Q#t=42

A fán található 300 üvegdíszt bellagiói mesteremberek készítették, mindegyiket kézzel festették meg. Emellett rengeteg zászlót is feltettek a fára, ezzel is a nemzetköziséget hangsúlyozva.

A fa aljában egy trónust láthatunk koronával és egy gyönyörű, kézzel vart palásttal, és plüss rénszarvast, nyulakat és mókusokat is elhelyeztek, a frissen hullott havat is sikerült utánozni.

A fát a Dolce & Gabbana 10 fős csapata nyolc óra munkával építette meg és díszítette fel.

Kimaradt?