A nők az igazi kütyübolondok

Egy friss felmérés szerint a nők jobban gondoskodnak autójukról és szívesebben használják a legújabb kütyüket – írja a Hír24.

Rendhagyó kutatást végzett az Auto Securit Zrt.: a járművek GPS távfelügyeletével foglalkozó magyar vállalkozás elsősorban magánszemélyek autóira vigyáz, és hogy jobban ismerje ügyfelei igényeit, időnként kérdőíves felmérésben összesíti véleményüket. A nem reprezentatív, de csaknem 1000 fő megkérdezésén alapuló felmérés szolgált néhány különös tanulsággal.

A nők nemcsak többet költenek autójuk biztonságára, de jobban kötődnek az elismert védelmi berendezésekhez és szolgáltatókhoz is, míg a férfiak gyakrabban alkalmaznak "házilagos", vagy "sufni" megoldásokat, mint például a rejtett, indítást gátló eszközök.

Sok nő szinte házikedvencként gondol autójára és erős érzelmekkel kötődik hozzá. A kimutatások szerint a nők 12,3 míg a férfiak mindössze 4,4 százaléka ad becenevet autójának. Ennek tudatában már nem is annyira meglepő, hogy az autó értékéhez képest sokkal többet költenek a védelmére, mint a férfiak, annak ellenére, hogy a statisztika szerint a férfiak általában drágább autókat vezetnek.

 

Kimaradt?