Kemény téli napok következnek Erdélyben

Hétfőn és kedden a hóréteg vastagsága a 15 centimétert is elérheti Erdély magasabban fekvő vidékein a meteorológiai intézet sárga jelzésű előrejelzési riasztása szerint.

Két sárga jelzésű előrejelzési riasztást is kibocsátott vasárnap az Országos Meteorológiai Intézet. A figyelmeztetés szerint az érintett régiókban – Erdélyben is – havas esőre, havazásra és erős széllökésekre lehet számítani.

Az első riasztás vasárnap este lép érvénybe, hétfő 14 óráig tart, és Munténiára, Olténiára, a Bánság egy részére és a Déli-Kárpátok övezetére terjed ki. A figyelmeztetés ideje alatt az érintett régiókban nagy mennyiségű csapadékhullás (Bánságban inkább eső) várható. A szél sebessége helyenként a 80 km/h-t is elérheti.

A második riasztás hétfő 14 órától kedd 22 óráig érvényes, és az erdélyi megyék nagy részére is kiterjed. Ebben az időszakban már heves havazásokra is számítani lehet, a magasabban fekvő vidékeken a hóréteg vastagsága a 15 centimétert is elérheti. Helyenként a szél erőssége viharossá válhat, így hóviharok sem kizártak.

Kimaradt?