Testet öltött a sofőrök és tömegközlekedők védangyala

Nem egy emberrel történt meg Budapesten az elmúlt hetekben, hogy - bár nem volt náluk érvényes jegy - nem kellett kifizetniük a büntetést, mert abban a pillanatban, ahogy megjelent az ellenőr, ott termett egy 18. századi egyenruhába öltözött, arcát elrejtő férfi is, érvényes jeggyel kisegítve őket.

Mindig akkor bukkan fel, amikor a legnagyobb szükség van rá. A parkolóőröket és BKV-ellenőröket persze bosszantja a dolog, de a több mint száz fővárosi, akiket több ezer forintos bírságtól mentett meg, nagyon hálásak.

connor parkolojegy

„Tegnap érdekes dolog történt velem. Elfelejtettem elindítani a mobil parkolásomat, és mire visszaértem az autómhoz, ott fogadott a Mikulás-csomag. Ám egy Connor nevű fickó megmentett, a kocsimra tett egy érvényes parkolócédulát és a névjegyét. Nem tudom, ki lehet, de nagyon hálás vagyok neki" - írta a Blikknek egyik olvasója. 

A „Connor" nevet viselő hős Facebook-oldalán se szeri, se száma a hálálkodó sofőröknek. „Köszönöm a mai mentést! Igazi csoda! Mit tehetek érted?" – lelkendezett egyikük.

connor egeszalakA Blikk szerdán érte tetten a parkolóőrök rémét, akció közben a Kálvin térnél. Mint máskor, parkolóőröket követett, hogy a frissen kihelyezett parkolási bírságok mellé még idejében megvehesse az érvényes parkolási cédulát.

„Azért vagyok, hogy megnehezítsem a parkolóőrök és az ellenőrök dolgát. Őket kedvelik az emberek a legkevésbé, én pedig az oldalukon harcolok" – hangoztatta Connor, aki nem árulta el, hogy milyen forrásból finanszírozza akcióját. De azt elmesélte, hogy többször megtörtént: a parkolóőrök észrevették és ráförmedtek, ám jogilag nem támadható, amit tesz.

Így, nem tudni még meddig, Connor napi öt órában járja a főváros kerületeit, borsot törve a parkolóőrök és BKV-ellenőrök orra alá. Rajtuk kívül mindenki örül mentőakcióinak - az ellen még senki nem szólalt fel, hogy tevékenységével - bármennyire humánus az - közvetetten támogatja a jegy nélküli utazást, parkolást. Nem számolt be arról sem a Blikknek, hogyan dönti el, ki az, aki tényleg rászorul a segítségére, és ki az, aki csak lazaságból, kényelemből nem vált jegyet, vagy azért, mert Connor majd úgyis elintézi.

Azon viszont ne lepődjünk meg, ha karácsonyra Connor-os termékek árasztják el a piacot. A Blikknek hosszas utánjárással sikerült kiderítenie: egy számítógépes játék október végi megjelenése alkalmából folytat gerilla-hadviselést az akcióhős. A gyártónak jól foghat ez a reklám. Ugyanakkor a büntetéstől megmentett autósok és tömegközlekedők ettől még változatlanul hálásak lehetnek.

Kimaradt?