Egy kattintással saját rádióműsorunk lehet

Az internetes rádióműsor, azaz a podcast készítése bárki számára adott, ezzel az Androidra ingyen letölthető alkalmazással pedig egy gombnyomással akár élőben hallgatható adást is lehet készíteni és megosztani.

Rengeteg ember szeretné gondolatait, véleményét megosztani a világgal, de a blog írásához vagy videó készítéséhez sokaknak nincs türelme, kedve, energiája. Az is előfordulhat, hogy valaki egy váratlan történetet élőben osztana meg mindenkivel, netán kipróbálná magát sportriporterként. Ezekre a helyzetekre és problémákra jelent megoldást az internetes rádióadás, vagyis podcast készítése, amelyet a lehető legegyszerűbbé tett az Androidra ingyen letölthető Spreaker Studio alkalmazás. Ezzel offline is készíthetünk vele adást, de egyetlen gombnyomásra akár élő rádióműsorba is kezdhetünk.

Ehhez letöltés után meg kell nyomni a REC, azaz felvétel gombot, és kiválasztani, hogy élő vagy offline adást készítenénk. Bármelyikre is essen a választás, a műsor linkje megosztható Facebookon és Twitteren, illetve bármilyen weboldalra beágyazható a felvett vagy élő adás. Közben megjelennek az effektek is, amelyekkel olyan hanghatásokat használhatunk, mint az igazi rádiósok, emellett pedig zenét is beiktathatunk az adásba, például Google Drive, One Drive vagy éppen Dropbox-fiókunkra feltöltött számokkal.

A hallgatók kommentálhatják is a műsort, melynek végén statisztikát is kapunk a hallgatottságról, illetve a hozzászólások és lájkok számáról. Az alkalmazás iPhone-os verziója a fejlesztők ígérete szerint februárban érkezik.

Kimaradt?