Antal Árpád szerint vérlázító ítélet született

„Vérlázító ítélet született a Mikó-perben”, írta szerdán a Facebook-oldalán Antal Árpád, a ploiești-i táblabíróság döntésének bejelentése után.

Sepsiszentgyörgy polgármestere feketére változtatta a közösségi profiljának borítóképét, és azt írta: „Gyásznap ez az erdélyi magyarok számára, mert a Mikót újra államosították!” Szerinte az igazság mindennél fontosabb, ezért ezt nem fogják ennyiben hagyni. „Egyeztetni fogok a püspök úrral, a szövetségi elnökkel és másokkal. A további lépésekről majd mindenkit tájékoztatunk” – közölte a sepsiszentgyörgyi elöljáró.

Ugyancsak a közösségi oldalon foglalt állást Sánta Imre református lelkész, aki 2012-ben az alapfokú ítélet meghozásakor több mint negyven napig tüntetett a Mikó épülete előtt.

A Facebookra azt írta: „A Székely Mikó Kollégium visszaállamosítását helybenhagyó végleges ítélet azt jelenti, hogy az iskola épülete felett a református egyház elveszíti tulajdonjogát. Így döntött a "független" román igazságszolgáltatás. És félő, hogy ez még csak a kezdet. Mi jöhet még? Ebben az országban bármi megtörténhet. (…) Senki és semmi nincs már biztonságban. Történik mindez Romániában, a 21. században. Elegem van belőle… (…) Következik valószínűleg Strasbourg, az utolsó szalmaszál” – írta Sánta Imre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?