Itt megnézheted, hogy más is lépett-e be Gmail-fiókodba

A Google új oldalán ellenőrizheted, hogy milyen eszközökről és területileg honnan léptek be Gmail-fiókodba és az általad használt más Google-szolgáltatások fiókjaiba. Ha gyanús tevékenységet észlelsz, rögtön tehetsz is ellene.

Előfordulhat, hogy az ember bejelentkezve marad számítógépén a Gmailbe, miközben órákra magára hagyja az eszközt. De olyan is lehet, hogy egy másik városban lévő, nem olyan kedves ismerős tudja a jelszavunkat és lép be levelezésünkbe. Mindkét eset kiszűrésére jól használható a Google új biztonsági funkciója.

Ha erre a linkre kattintsz, akkor (azonosítód megadása után) a Google új biztonsági központjába jutsz. Itt láthatod, hogy milyen eszközökről léptek be a Google-fiókodhoz tartozó szolgáltatásokba (Gmail, YouTube, Chrome böngésző stb.), illetve azt is, hogy ez mikor történt. Ha egy-egy eszköz nevére kattintsz, akkor egy lista nyílik le, itt már nem csak ország, hanem – ha elérhető az adott eszközről ez az információ – város szintjén láthatod, hogy mikor honnan léptek be fiókodba.

Ha gyanús eszközöket, helyszíneket és/vagy időpontokat látsz, akkor két dolgot tehetsz. Egyrészt (az aktuálisan használton kívül) minden eszköznél szerepel egy “Eltávolítás” gomb, erre rányomva azonnal kiléptetheted az adott készüléket. Ezután mindenképpen érdemes megváltoztatni a jelszavat.

Kimaradt?