Lefotózta gyilkosát a medve által megölt 22 éves diák

A rendőrség nyilvánosságra hozta annak a fiatalembernek az utolsó fényképeit, akit egy medve ölt meg szeptemberben az Egyesült Államokban. A fotókon egy közeledő medve látható - írja a hvg.hu.

A 22 éves diákot, Darsh Patelt szeptemberben ölte meg egy fekete medve, az eset New Yerseyben történt, ahol korábban 150 évig nem volt medvetámadás, halálos támadásból pedig eddig egyet sem tartottak számon.

A west milfordi rendőrség kedden közzétette azokat a fényképeket, amelyeket az áldozat készített a telefonjával a támadást megelőzően. A képen egy nagyjából 150 kilós állat látható, nagyjából harminc méteres távolságban.

Patel négy másik barátjával túrázott, amikor más kirándulók figyelmeztették őket a közelben lévő medvére. Ők ennek dacára közelebb merészkedtek hozzá, hogy megnézzék, majd amikor száz méterre voltak tőle, akkor elkezdtek tőle távolodni, de a medve ekkor már követte őket. Pár méterre volt már csak tőlük, amikor a társaság szétrebbent, Patel elvesztette a cipőjét, és már nagyon kimerült volt. Utoljára egy sziklára próbált felmászni a medve elől, és ordított a többieknek, hogy rohanjanak.

Azok hívták a rendőrséget, de mire azok megérkeztek, a medve már leterítette a fiút, és a holtteste mellett találták, ott lőtték agyon. A medve a férfi telefonját is megharapta, gyomrában pedig a fiatalember ruhadarabjait azonosították.

Kimaradt?