Brutális kegyetlenséggel ölték meg a román férfit

Kíméletlenek voltak áldozatukkal a jánoshalmi gyilkosság gyanúsítottjai. A román férfit egyikük brutálisan összeverte, a magatehetlen, de még élő áldozatot társával elrejtette az út mellett, majd másnap beledobták egy elhagyatott tanya kútjába. A tetteseket kedden előzetes letartóztatásba helyezték.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 44 éves román állampolgárságú férfi november 10-e óta ismeretlen helyen tartózkodott, életjelet nem adott magáról. A férfi holttestét szombaton találták meg a kútban.

Mivel felmerült a gyanú, hogy a férfit megölték, a megyei rendőr-főkapitányság nyomozást indított a haláleset körülményeinek tisztázása céljából. A baon.hu beszámolója szerint rendőrség a gyanúsítottakat, a 36 éves N. Tamást és a 22 éves társát, F. Krisztiánt vasárnap éjfél után fogta el. Az idősebb férfit emberölés, a fiatalabbat bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök.

A megyei főügyészség által kedden kiadott közlemény szerint november 10-én napközben az elkövetők együtt dolgoztak a román férfivel egy jánoshalmi külterületi tanyán. A munka végeztével N. Tamás rátámadt a sértettre és agyonverte. A bántalmazást követően az elkövetőnek fiatalabb kollégája segített az áldozat és kerékpárja eltüntetésében. A gyanúsítottak a magatehetetlen sértettet az út mellett elrejtették és magára hagyták, majd másnap visszatérve a sértettet egy elhagyott tanya kútjába dobták.

Ezek után a sértettet megölő, idősebb elkövető Zsana külterületén egy fenyves erdőben 2 darab lőfegyvert és 1661 darab lőszert is elásott, amelyhez szintén a fiatalabb társa nyújtott segítséget. "Az ügyészség szerint a gyanúsítottak előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének” – közölte dr. Nánási László megyei főügyész.

A főügyészség emberölés bűntette és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indítványozta N. Tamás és bűnpártolással gyanúsított társának az előzetes letartóztatását. Kedden a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája egyetértve az ügyészi indítvánnyal elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A végzés jogerős.

Kapcsolódók

Kimaradt?