A Művészeti Líceumnak nyújtotta át támogatását a Studium Alapítvány

A Művészeti Líceum dísztermében tanárok és diákok, illetve a sajtó érdeklődése előtt adta át a Studium Alapítvány az iskola számára azt a támogatást, amelyre a a Bethlen Gábor Alapnál pályázott, illetve amelynek egy részét a júniusban szervezett Budapest Bár jótékonysági koncerttel sikerült összegyűjtenie.

A pályázat értéke 600.000 forint, mondta dr. Vass Levente, az alapítvány alelnöke. Ebből az összegből hangszereket vásároltak az iskola igényeinek megfelelően: egy fuvolát, egy fagottot és tíz darab ütőt perkuciós hangszerekhez. A jótékonysági koncert alkalmával összegyűlt 2540 lejt saját forrásból kiegészítve két videó projektort vásároltak az iskolának. Ugyanakkor a Studium Alapítvány két asztali számítógépet is felajánlott a tanintézménynek.

A Studium Alapítvány tizenöt évvel ezelőtt a marosvásárhelyi állami magyar nyelvű felsőoktatás támogatását tűzte ki feladatául, de ma már, túllépve az eredeti célon, az elemi magyar nyelvű oktatást is támogatja, azt tartva, hogy majd innen kerül ki az utánpótlás az egyetemekre. Ezért 2013-ban első lépésként két jelentős támogatást szereztek meg az alapítvány munkatársai: a Bethlen Gábor Alaptól pályázat útján nyert támogatást a Bolyai Farkas Elméleti Líceum elemi osztályai felszerelésének bővítésére és felújítására. A Studium Hét keretén belül tavaly októberben Budapest Bár jótékonysági koncertet szerveztek, amely alkalommal a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Marosvásárhelyi Református Kollégium taneszközeinek felújítására gyűjtöttek.  

A Művészeti Líceumnak szánt adományt Ávéd Éva igazgatóhelyettes vette át kis ünnepség keretében.

Kimaradt?