Aki unja a reklámokat, fizethet

Egyelőre még csak „castingolja” Contributor nevű szolgáltatását a Google, mindenesetre egy érdekes elképzelésről van szó, amely ügyesen megy szembe azzal, ami a legtöbb felhasználó igencsak idegesíti: a folyamatos reklámok. Elég csak egyszer rákeresünk egy hashajtóra, s attól kezdve minden oldalon ott tolakszanak az ezzel kapcsolatos hirdetések, ajánlatok – írja a HVG.

A jövőben azonban már megszabadulhatunk ezektől, méghozzá az említett Contributor szolgáltatással, azonban ezért is fizetni kell. Ha valaki nem sajnál néhány dollárt havonta, akkor a szolgáltatáshoz csatlakozott oldalakon a reklámok helyén valamilyen minta vagy egy köszönő üzenet található.

A Google 10 partnerrel indítja szolgáltatását, köztük van például a Mashable, a The Onion, az Imgur, a Science Daily, a WikiHow, a Urban Dictionary. Természetesen más oldalak is csatlakozhatnak, de kezdetben csak amerikaiak, és egyelőre ez is (mint ahogy kezdetben a Gmail is) meghívásos alapon működik.

A bevételeket a keresőóriás továbbküldi a partnereknek, de nagy valószínűséggel le is fog valamennyit csippenteni ebből. A felhasználók pedig végre reklámok nélkül szörfözhetnek kedvenc oldalaikon, igaz, amit eddig ingyen tettek, azért most fizetnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?