Saját regényhősébe lett szerelmes egy írónő – elhagyta férjét

Jodi Ellein Malpas brit írónő egy Jesse Ward nevű férfi miatt hagyta el férjét, Aaront, akivel tíz éven át élt házasságban, és két gyermekük született.

Válásuk mégis rendhagyó, a bájos bestsellerszerző új pasija ugyanis nem más, mint a regényhőse, az Ez a férfi, a Kell a férfi és A férfi alatt című sikerkönyveinek központi figurája, aki mást is meghódított. Legalábbis ezt igazolja az erotikusan fülledt kalandok félmilliós eladása, sokan A szürke 50 árnyalatát jegyző E. L. Jameséhez hasonlítják Jodi munkásságát.

„Minden nőnek szüksége van egy tökéletes szerelemre, és Jesse-t olyannak teremtettem, amilyen férfiról mindig is álmodtam, de a könyvek sikere és Jesse népszerűsége tönkretette a házasságomat. Frigyünk nem volt elég erős ahhoz, hogy a sikeremmel együtt járó változásokat kibírja” – foglalta össze Jodi a Daily Mail interjújában, ahol azt is elismerte, túlságosan megnyerő lett a teremtménye.

„Írásaim minden férfi szereplője erős, sikeres, igényes és rejtélyes figura. Úgy vélem, egy élő és lélegző férfi számára nagy kihívás lehet, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljen” – magyarázta az írónő, és hozzátette: „Nagyon imponált nekem Jesse Ward erős személyisége. Kár lenne tagadni, beleszerettem.”

A fiatal írónő 23 évesen ment férjhez, aztán édesanya lett, a rutin határozta meg az életét, és valamit hiányolni kezdtett. „A férjem nem értette, miért akarom leírni a képzelgéseim, én pedig azt nem értettem, ő ezt miért nem képes megérteni” – magyarázta az írónő, aki baráti viszonyban maradt az exével. „Jól érzem magam. Ezt a felszabadult énemet jobban szeretem” – vázolta Jodi Ellen Malpas, aki amióta valós férjét egy valótlan álompasira cserélte, nem is akar ismerkedni.

Kimaradt?