Jön a félbehajtható okostelefon

A Samsung már évek óta dolgozik a hajlítható kijelzőkön, s most úgy tűnik, a technológia megérett arra, hogy igazi félbehajtható telefon készüljön.

Okostelefonok számára készített, és nemcsak rugalms, hanem valóban hajlítható kijelzőkkel jelenik meg a Samsung Display – számolt be a ZDNet, így hamarosan debütálhatnak majd a valóban félbehajtható telefonok. "Havonta 30-40 ezer hajlékony kijelzőt fogunk gyártani a jövő év végéig" – mondta el a Samsung Display üzleti stratégiai csoportjának alelnöke a Samsung New York-i befektetői fórumán, hozzátéve, hogy nincs még egy olyan cég, amelyik ilyen kapacitást tudna produkálni.

A rugalmas (de persze nem félbehajtható) kijelzős Galaxy Note Edge meleg fogadtatása után azt tervezi a Samsung, hogy bővíti az ilyen kijelzős okostelefonok családját, ráadásul az AMOLED gyártási költségeit is csökkenteni szeretné, hogy azok valóban versenyezhessenek az LCD-kkel.

A félbehajtható kijelző persze önmagában még kevés, hiszen további illeszkedő hardvereszközök is kellenek hozzá, Mindenesetre mind a Samsung, mind az LG dolgozik már a hajlítható akkumulátoron. Állítólag a jövő év végén már meg is jelennek majd a félbehajtható Samsung-telefonok, bár pontos időpontról – az alelnök szerint – még nincs döntés.

Mindeközben a Samsung csökkenteni fogja jövőre okostelefon-modelljeinek számát, épp a márkaimidzs növelése érdekében.

Kimaradt?