Óriási rejtélyes fényvillanás eredetét találgatják az oroszok

Közel egy hete keresik a választ az orosz lapok, hogy mi történhetett múlt pénteken, amikor egy óriási, narancs színű villanást láttak Jekatyerinburgban és környékén. Most egy újabb videó került elő az esetről, amely alapján úgy tűnik, közelebb kerültek a magyarázathoz.

A racionálisabban gondolkodók meteorra, az elrugaszkodottabbak UFO-ra vagy valami hasonlóra gyanakodtak. A villanás után a helyi média azt is felvetette, hogy valamilyen katonai akció történt, de ezt a hadsereg is tagadta, ráadásul semmilyen katonai bázis nincs a környéken.

http://www.youtube.com/watch?v=XwznErZ1H-M&feature=player_embedded

Az IFL Sciencebeszámolója szerint a villanás eredetét végül egy másik szögből készült videó előkerülése tette kicsit világosabbá. Ezen a videón már egyértelműen látszik, hogy a fényjelenség eredete nem az égben keresendő: a fényt a felhők csak visszatükrözték, forrása a földön volt. Ettől a pontos eredetet még nem tudjuk – sokan rakétakilövést emlegetnek –, de az elég valószínűnek tűnik, hogy a természetnek kevesebb köze van hozzá, mint az orosz hadseregnek – írja a Hvg.

Kimaradt?