Jótékonysági bált szervez a Rotary klub Marosvásárhelyen

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli a marosvásárhelyi Rotary klub, amely ebből az alkalomból jótékonysági bált szervez. A bál bevételéből a türi Magyar Ház korszerűsítését és a marosvásárhelyi Művészeti Líceum legtehetségesebb diákjait támogatja.

Az elmúlt tíz év alatt sikerült megvalósítani azt, amit zászlajára tűzött a klub, vagyis számos jótékonysági tevékenységet, támogatást, humanitárius ügyek felkarolását vallhatja magáénak – számolt be Szalkay József, az idei elnök, illetve Meltzer Ottó, Nagy Attila és Csifó Miklós vezetőségi tagok. „A Rotary szervezet alapelve továbbra is egy város, vagy régió lakóinak támogatásáról, de nemcsak az adományokról szól, hanem a barátságról, az emberi kapcsolatok kialakításáról, megszilárdításáról, a kölcsönös egymásra figyelésről is” – hangsúlyozták.

A Rotary marosvásárhelyi szervezete Rotary Club Téka  néven 2005 januárjában, a Kultúrpalota nagytermében megtartott chartálási ünnepségen kapta meg a beiktatás dokumentumait. Azóta tankönyvkiadást támogatott, a kibédi református templom Bodor Péter által készített műemlékorgona felújításához járult hozzá, a HIV-fertőzött fiatalok számára, a fiúknak asztalosműhelyt, a lányoknak varrodát hozott létre, az egészség-sétány és sportolási lehetőségek megvalósítását is felkarolta, nagyban hozzájárult Mikházán a Csűrszínház felépítéséhez, a Bolyai Farkas Líceum sportterének felújításához is.

Nem jelenti azt, hogy ez a klub egy feneketlen pénzes zsák. Mi a cselekedeteinkkel elindítunk valamit, kezdeményezünk, támogatásainkkal újabb támogatókat vonzzunk” – magyarázta Csifó Miklós. Például a Bolyai sportpályát 20 ezer lejjel támogatták meg, amihez a városháza 190 ezer lejt adott. A kibédi orgona javításához is 20 ezer lejt nyújtottak és további 120 ezer lejt sikerült más forrásokból szerezni.

A klub november 22-én szervezi meg a hagyományossá vált Rotary-bált, amelynek fővédnöke gróf Kálnoky Tibor és felesége. A jótékonysági bál bevételéből a türi Magyar Ház felújításához szeretnének hozzájárulni, illetve díjazni fogják a Művészeti Líceum legtehetségesebb diákjait.

Kimaradt?