Befejezik a Hargita megyei elhelyező és rehabilitációs központokat

Horváth Levente Ákos RMDSZ-es államtitkár kezdeményezésére meghosszabbítják annak a kormányhatározatnak az érvényességét, amely a régi, elavult szociális intézmények helyett új, modern rehabilitációs központok, valamint család-típusú házak és apartmanok létrehozását szorgalmazza.

Ennek köszönhetően Hargita megyében is sor kerülhet a megkezdett munkálatok befejezésére, amely során 7 új, modern család-típusú elhelyező központ és egy rehabilitációs központ létesül a megszüntetett, rossz állapotban lévő csíkszeredai Szent Anna árvaház helyett.

„Szükségét láttuk a határidő egy évvel való meghosszabításának eszközlését, annak érdekében, hogy Hargita megyében is folytatódjanak a munkálatok, és ne vesszen el a már jóváhagyott támogatási összeg”– hangsúlyozta ma délután Horváth Levente Ákos, a Szociális, Családügyi és Munkaügyi minisztérium államtitkára, aki hozzátette: a projekt lehetővé teszi az eddig árvaházban élő gyermekek életfeltételeinek lényeges javulását, emellett 100 fogyatékkal élő kiskorú életkörülményei is javulnak majd ezáltal.

A 2011-től futó program lezárása országos szinten 19 család- típusú ház létrehozását jelenti majd, 2 rehabilitációs központ megnyitásával. Ez ugyanakkor 4 elavult intézmény bezárását is maga után vonja.

Kimaradt?