Eladó egy amerikai szellemfalu

Az Egyesült Államokban található Johnsonville Village település egészét meg lehet vásárolni potom 3 millió lejnek megfelelő dollárért egy aukción – írja a HVG.

Az Egyesült Államokban, Connecticut államban eladó egy komplett település. Az Auction.com aukciós oldalra Johnsonville Village település egésze felkerült, ez 8 házat jelent. Az épületek között található egy istálló, egy kápolna, régi malom, illetve egy étterem és egy bolt is. A 800 ezer dolláros, nagyjából 3 millió lejes vételárhoz 30 hektáros terület is tartozik.

A települést a malom bezárásával elhagyták a helyi lakosok, az 1960-as években Raymond Schmitt légiipari mágnás megvásárolta a falut, hogy turisztikai attrakciót csináljon belőle. A mágnás belefogott a restaurálásba, ám konfliktusba keveredett a szomszédos önkormányzattal, majd abbahagyta a felújítást, és 1994-ben meghalt. Bár a területet 2008-ban megvásárolta egy hotelfejlesztő cég, szállót végül nem építettek, mivel jelentős infrastrukturális hiányosságok voltak a településen. A településre az utóbbi években egy gondnok vigyázott.

Kimaradt?