Román herceg önkénteskedett Marosvásárhelyen

Az Alpha Transilvana Alapítványnál folytatott tíz napon át önkéntesi tevékenységet a román királyi család tagja, Nicolae herceg. A neves család tagja másodszor jár az alapítványnál, első alkalommal júliusban egy hetet dolgozott önkéntesként sérült, illetve egészséges gyerekekkel és fiatalokkal.

A sajtó látogatásakor éppen azokkal a gyerekekkel foglalkozott, akik a legsúlyosabb fogyatékkal élnek. Mint elmondta, a „kedvéért” nem borították fel egyik foglalkozás, tevékenység programját sem, ő alkalmazkodott az Alpha Transilvana programjaihoz és vett részt a különböző fejlesztő-, illetve szabadidős tevékenységeken. Szerda délelőtt a Perszeverenca központban rajzolni, festegetni próbálta tanítani az egyik halmozottan fogyatékos kisgyereket.

A november 10-19-e közötti marosvásárhelyi tartózkodása során Nicolae herceg közel ötven gyerekkel, fiatallal foglalkozott, volt akit rajzolni tanított, illetve a kézügyesség fejlesztését, a finommotorikus mozgások kialakítását célzó mozdulatokat gyakoroltatta, másokkal sétálni ment, illetve részt vett a gyógytorna, vízi torna, művészi terápiás foglalkozásokon, valamint egy új tevékenységet, az olvasó klubot is létrehozta.

Júliusban egy hetet töltött a román királyi család tagja a marosvásárhelyi alapítványnál, ahol ugyancsak önkéntesként vett részt a foglalkozásokon. Az újságíróknak Nicolae herceg elmondta, jövőre újabb marosvásárhelyi látogatást tervez az Alpha Transilvana alapítványnál.

Kimaradt?