Megbuktatnák a kormányt Klaus Johannisék

Át szeretné venni a kormányzást a baloldali koalíciótól a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – közölte kedden az alakulat két társelnöke, az államfővé választott Klaus Johannis és Vasile Blaga.

A két politikus első alkalommal állt úgy a sajtó elé, hogy már nem a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) nevében, hanem a Nemzeti Liberális Párt és a Demokrata Liberális Párt fúziójából létrejött új PNL nevében beszéltek. Ezt az alakulatot hétfőn jegyezték be a bíróságon.

Klaus Johannis elmondta, a hatalomváltásnak 2015-ben, de legkésőbb 2016-ig meg kell történnie. Vasile Blaga azonban hangsúlyozta: nem úgy akarnak borítani a parlamenti erőviszonyokon, hogy más pártok frakcióiból bővítik soraikat. "Nemet mondunk a politikai migrációra. Nem így akarunk parlamenti többségre szert tenni" - jelentette ki.

Blaga értésre adta: bizalmatlansági indítvány esetén számítanak a kormánykoalíciót alkotó pártok politikusai egy részének a támogatására is. "A hatalmon lévő pártokban is megoszlanak a vélemények arról, hogy kell-e folytatniuk a kormányzást. Például az RMDSZ-ben" – fogalmazott a PNL társelnöke.

 

Kimaradt?