Sepsiszentgyörgyön tehetetlenek a koldusokkal szemben

A sepsiszentgyörgyi hatóságok tehetetlenek a koldusokkal szemben, nyilatkozta Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere a helyi tanács eheti ülésén Rodica Pârvan szociáldemokrata képviselő felvetésére válaszolva rámutatott: aggasztóvá vált a jelenség mérete, és véleménye szerint mindaddig nem sikerül megfékezni a koldulást, míg az állam szociális segélyekkel ösztönzi a rászoruló családokat, hogy minél több gyereket vállaljanak.

Antal Árpád szerint a törvények módosítására lenne szükség, mert jelenleg a hatóságok nem tudnak eljárni a koldusokkal szemben. A helyi rendőrség dolgozói addig bírságolhatják, míg elfogy a nyugta-tömbjük, a koldusok úgysem fizetik ki a büntetéseket, sőt előfordult, hogy a rendőrök előtt tépték szét a jegyzőkönyvet, mutatott rá a polgármester.

Sepsiszentgyörgy utcáin 12-13 éves lányok csecsemőikkel karjukban koldulnak, és a rendőrség vagy gyermekjogvédelem nem jár el ellenük. Gondot jelent az is, hogy a helyi rendőrségnek nincs elég alkalmazottja, mert a havi 1000-1200 lejes fizetésért nem jelentkezik senki a meghirdetett állásokra, hiszen az állami rendőrségnél ugyanezért háromszor nagyobb bért fizetnek, mutatott rá Antal Árpád.

Kimaradt?