Elkészült Közép-Európa legnagyobb LEGO-karácsonyfája

A magyar főrvárosban készült el a hatalmas karácsonyfa, amely csupa-csupa LEGO kockából áll. A közép-európai rekordot megdöntő 200 ezer építőkockából álló fa díszeit több száz gyerek készítette el. A játékokat a Tűzoltó utcai gyermekklinikára szállítják, hogy az ottani fára is felkerülhessenek.

A Guinness-rekordok könyvébe is bekerült 2011-ben a gubbiói karácsonyfa, ami jelenleg a legnagyobb a világon. Az olaszországi fényjáték 800 izzóból és több mint tizenkét kilométernyi vezetékből áll, és csaknem 900 méter magas.

Magyarországon is állítottak már fel több különleges karácsonyfát az elmúlt években. Tavaly a Művészetek Palotája előtt egy 11 méter magas, és 365 szánkóból álló fenyőt lehetett akár belülről is megnézni.

Hétvégén pedig Közép-Európa legnagyobb Lego-karácsonyfáját építették fel az egyik fővárosi bevásárlóközpontban. A 200 ezer építőkockából álló, öt és fél méter magas játékfenyő díszeit gyerekek készíthették el, akik cserébe már három héttel a hivatalos időpont előtt találkozhattak a Mikulással.

A napközben elkészült díszeket a Tűzoltó utcai gyermekklinikának adományozzák, az intézmény vasárnap már meg is kapja a játékszállítmányt.

A rekordméretű fára délután öt órára került fel az összes dísz, amin több száz gyerek szeme láttára a fényeket is felkapcsolták - írja a hirado.hu.

Kimaradt?