Ismét utcára vonulnak szombaton a bukarestiek

Újabb tüntetés lesz szombaton Bukarestben. Az Egyetem térre este hatra meghirdetett demonstráció célja szavazásra buzdítani az embereket az államfőválasztás vasárnapi, második elnökválasztási fordulóban.

Mint ismert, péntek este tüntetések voltak Kolozsváron, Temesváron, Nagyszebenben, Nagyváradon, Marosvásárhelyen, Aradon és Brassóban, valamint Bukarestben is. Az Agerpres hírügynökség ugyanakkor Victor Pontát támogató megmozdulásokról is hírt adott. Galacon mintegy háromezren, Gyulafehérváron mintegy ezren, Besztercén és Nagybányán több százan vettek részt Victor Pontát támogató tömegrendezvényeken.

A legtöbben – mintegy tízezren – Kolozsváron vonultak utcára.  A megmozdulás szónokai elmondták, elsősorban az ellen tiltakoznak, hogy a választások első fordulójában szervezési hiányosságok miatt a külföldi románok jelentős hányada nem tudta leadni szavazatát. Kijelentették, fennáll annak a veszélye, hogy ez a második fordulóban is megismétlődjék. A Kolozsvár főterén összegyűlt tömeg több kilométeres útvonalon vonult végig a városon Ponta-ellenes jelszavakat skandálva, amelyek egyike így hangzott: "Ponta, ne feledd, Erdély nem a tied!".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?