Pontának drukkol Nagykároly magyar polgármestere

Victor Ponta elnökké választása jelenti az egyetlen esélyt a szatmári magyarság érdekérvényesítésére Nagykároly RMDSZ-es polgármestere szerint.

A portalsm.ro pénteken idézte Kovács Jenőt, aki egy helyi televíziónak azt nyilatkozta: a kormány nemrégiben 2,2 millió lejjel támogatta a várost. „Egy polgármester pénz nélkül tehetetlen. Ha a PSD jövőre is kormányon lesz, további költségvetési pénzekre számíthatunk. Szerintem az RMDSZ is érdekelt a PSD-vel való közös kormányzásban, mert bárki is lesz az elnök, a szociáldemokraták 2016-ig kormányon maradnak” – magyarázta az elöljáró.

Kovács Jenő elmondta, helyi szinten kiválóan együtt tud működni a PSD-vel, és a liberálisokról ugyanezt nem mondhatja el. „Nyíltan elmondom, hogy Ponta győzelmében reménykedem. A nagykárolyi és a szatmári magyarok érdekei azt kívánják, hogy Ponta legyen az államfő” – mondta a plgármester.

Mint ismert, az RMDSZ korábban úgy döntött, magyarok belátására bízza, hogy kire szavazzanak a második fordulóban. Kovács Jenő szerint tévényilatkozata nem mond ellent ezzel a döntéssel. „Én nem azt mondtam, hogy a magyarok kire szavazzanak, azt mondtam el, hogy én miért támogatom Pontát” – mondta a maszol.ro-nak a polgármester.

„Fel vagyunk nagyon háborodva a liberálisokra, ez az igazság, mert minden kezdeményezésünket elgáncsolják. A PSD az egyetlen román párt, amellyel szót értünk 1990 óta. Senki nem tudja bizonyítani, hogy Klaus Johannis a szatmári magyarok és svábok érdekeit képviseli liberálisok jelöltjeként. Ha választanom kell, akkor inkább választom Victor Pontát, akinek az embereivel itt szót értek” – magyarázta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?