Félrevezetett a rendőr: nem baleset volt, lelőtte ismerősét

Az eddigi hírekkel ellentétben kiderült: az ittas rendőr lőtte le Veres Albert Lorándot, a Magyar Polgári Párt (MPP) nagybaconi listavezetőjét a helyhatósági választások előestéjén (június 9-én).

Korábbi információk szerint az áldozat véletlenül halálra sebezte magát. A Kovászna Megyei Ügyészség közleménye szerint lezárták a nyomozást és bűnvádi eljárást indítottak a baróti járőrközpont parancsnok helyettese, Bedő Imre ellen, akit gondatlan emberöléssel, a fegyvertartási törvények megszegésével és ittas vezetéssel vádolnak.

Az ügyészek szerint június 9-én, a választások előestéjén Bedő Imre rendőrtiszt Nagybaconban járőrözött, amikor szolgálati útvonalát elhagyva betért Veres Albert Loránd lakásába, ahol együtt italozott a házigazdával. Ezt követően egy erdei menedékházba mentek, ahol a rendőr minden ok nélkül előrántotta szolgálati fegyverét, amely elsült és halálosan megsebesítette Veres Albert Lórándot. A 43 éves férfi a helyszínen életét veszítette.catuse

A rendőrtiszt azt állította az ügyet vizsgáló nyomozóknak, hogy hosszas unszolásra átadta házigazdájának szolgálati fegyverét, aki figyelmetlenül bánt a pisztollyal, a fegyver elsült és fejbe lőtte használóját. A nyomozati anyag szerint azonban a rendőr kezében sült el pisztoly. Az eset időpontjában Nagybaconban járőröző két rendőrtisztet már a vizsgálat ideje alatt menesztette a Kovászna megyei rendőrség parancsnoka.

Az ügyészség elrendelte, hogy a vádlott, Bedő Imre 2012. november 9-ig nem hagyhatja el az ország területét.

Kimaradt?