Az összes kárigényt megtérítette a környezetvédelmi minisztérium

Naprakész a védett fajok által okozott vadkárok megtérítésével a Környezetvédelmi és Klímaváltozási Minisztérium - csütörtökön kifizették az utolsó, a szakhatóság által elismert kárigényeket. Ezek többnyire a medve és a farkas által a mezőgazdasági terményekben illetve háziállatokban okozott kárra vonatkoznak.

A minisztérium csütörtökön 409 884 lejt fizetett ki összesen 184 igénylésre, a legtöbb aktacsomó, ötvennyolc Maros megyéből érkezett. Kovászna megyéből 37, Hargita megyéből 33, Szeben megyéből pedig 21 benyújtott kárigényt rendeztek. Kifizettek még Brassó, Buzau, Vrancea, Arges, Beszterce, Neamt, Hunyad, Gorj, Bihar és Temes megyékből érkezett igényléseket is. Az aktacsomókból 94-et idén 75-öt tavaly és 15-öt tavalyelőtt nyújtottak be a károsultak.

"A környezetvédelmi minisztérium priorításai között szerepel a védett állatok okozta károk megtérítése. Ma kifizettük az összes vadkárra eddig beérkezet igénylést, de folyamatosan jelentkezhetnek új igénylők. Azonban idén amikor elkezdtük a kifizetéseket akkor még 2012-es megtérítetlen igénylések voltak a minisztériumban, most naprakészek vagyunk" - nyilatkozta Korodi Attila szakminiszter.

A Klímaváltozási Minisztérium október 15.-én fizette az első térítéseket 404 418 lej értékben  185 igénylésre, így idén összesen 814 ezer lejt fordítottak erre a célra idén.

Kimaradt?