Kézdiszentlélek szelleme kísért Csíkszentdomokoson?

Majdnem meglincselték szerda este Csíkszentdomokoson azt az autóst, aki elütött a község területén egy szabálytalanul közlekedő gyalogost – számolt be a Hargita megyei rendőrség.

A tájékoztatás szerint a 31 éves, gyergyóvárhegyi sofőr Csíkszereda irányába tartott. Amikor este tíz körül áthaladt a községen, váratlanul felbukkant az úton egy erősen ittas állapotban lévő, 48 éves csíkszentdomokosi férfi, akit nem tudott elkerülni, így elütötte.

A baleset után azonnal a helyszínre siettek az áldozat rokonai és ismerősei, akik botokkal és kövekkel megrongálták az autót, és megpróbálták kiráncigálni a járműből a sofőrt. A tömeg a balánybányai rendőrség és a Hargita megyei rendőrség különleges akciócsoportjának közbeavatkozása nyomán széledt szét.

Az eset kísértetiesen hasonlít az idén nyáron, Kézdiszentléleken történtekre. A háromszéki községben egy motoros ütött el egy kislányt. A gyermek rokonsága szemtanúk szerint a balesetben meghalt motorost, és a segítségére siető társát is ütlegelte. A baleset nyomán több bűnvádi eljárás is indult, egy kézdiszentléleki férfit őrizetbe vettek.

Az elütött gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, a sofőr autójában pedig nagy értékűk kár keletkezett. A csíkszeredai ügyészség a várhegyi férfi ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés, több csíkszentdomokosi lakos ellen pedig rongálásért indított eljárást.

Kimaradt?