Szórólapügy: feljelentést tett a rendőrségen az RMDSZ

Az RMDSZ ismeretlen tettes ellen feljelentést fogalmazott meg és juttatott el a rendőrségre csütörtökön a napokban, Székelyföldön megjelent szórólapok kapcsán, amelyben visszaéltek Kelemen Hunor szövetségi elnök és Markó Béla korábbi elnök nevével és arcképével – közölte a szövetség sajtóirodája.

A több százezer példányban kinyomtatott szórólapok tartalma több személyiségi jogot is sért, a jó hírnévhez való jog és a saját képmás feletti rendelkezéshez való jog ellen is vét, így a Polgári Törvénykönyv, Románia Alkotmánya és az Emberi Jogok Európai Egyezménye számos cikkelye alapján is törvényellenesnek minősül – szögezi le a közlemény.

A szövetségi elnök aláírásával ellátott feljelentést az RMDSZ a Maros, Hargita és Kovászna megyei választási irodákhoz, valamint a Román Postához is eljutatta.

Mint ismert, a Transindex szerdán kiderítette, hogy a szórólap-akció mözött a Szociáldemokrata Párt áll. A PSD székelyföldi vezetői Kelemen Hunor szerint cáfolták, hogy ők rendelték volna meg a lejárató kampányagot.

Mint ismeretes, a Szövetségi Állandó Tanács egyhangú döntése értelmében, az RMDSZ azt javasolja azoknak, akik élni kívánnak állampolgári jogukkal, hogy belátásuk szerint szavazzanak vasárnap, november 16-án, az államelnök-választás második fordulójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?