A temesvári forradalom résztvevőit keresi a magyar közmédia

A közép-európai történelem formálóinak emlékeit gyűjti össze a magyarországi közmédia: az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztősége az 1989-es temesvári forradalom egykori résztvevőinek jelentkezését várja.

„Az egykori tüntetőkhöz, adománygyűjtőkhöz, és az erdélyi magyarsággal szolidaritást vállalókhoz szól” a felhívás: azokhoz, akik Temesváron, Magyarországon és a nagyvilágban tevékenyen és lélekben is támogatták az embertelen diktatúra bukását. A kezdeményezést az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztősége koordinálja, s célja, hogy e történelemformáló eseményeket – a személyes történeteken keresztül – megőrizze az utókornak.

„Negyed századdal ezelőtt mi magyarok is tevékenyen részt vettünk a Ceaușescu rezsim megbuktatásában – emlékezik vissza a jeles napokra Siklósi Beatrix, főszerkesztő. – Az egykori hiteles tanúk visszaemlékezései nyomán kívánunk emléket állítani azoknak a névtelen hősöknek is, akik 1989-ben történelmet írtak.”

A főszerkesztőség a jelentkezéseket a forradalom89@mtva.hu e-mail címen, vagy az MTVA, 1037 Budapest Kunigunda útja 64. címre várják.

A borítékra rá kell írni: Forradalom’89.

Kimaradt?