Még érinteni sem kell ezt az új telefont (VIDEÓ)

Egy Indiegogo-projekt keretében készül a világ első olyan okostelefonja, amely úgy is lehetővé teszi a kommunikációt, hogy meg sem kell érinteni.

A Sesame-képes telefon mindazt tudja, amit egy hagyományos okostelefon, mivel az egyszerű fejmozdulatokat fordítja le parancsokká. Az első ilyen telefon egy Google Nexus 5, amelyen semmiféle hardvermódosítást nem hajtottak végre, egyszerűen szoftveresen tették lehetővé az ilyesfajta parancsok értelmezésére. Azért a Nexus 5-öt választották, mert ez az Android-modell felelt meg a legjobban a Sesame felhasználói felületének speciális követelményeinek, de a fejlesztők egyéb androidos készülékeket is be szeretnének vonni ebbe a körbe.

http://www.youtube.com/watch?v=_BEqCat1M48

Ahhoz, hogy a felhasználó hozzá férhessen a Sesame-hoz, a telefon kikapcsolt állapotában ki kell mondania a bűvös „Szézám tárulj” (Open Sesame) felszólítást, és már kezdheti is a nem mindennapi kommunikációt. Hozzáférhet a Google Playhez, így sok tucatnyi alkalmazást tölthet le, tweetelhet, posztolhat a Facebookra, és persze telefonálhat is.

Ez az Indiegogo-kampány csak pár napja indult, és már össze is gyűlt a célul kitűzött összeg több mint 30 százaléka, sőt a legelső támogatóknak felajánlott 190 dolláros Sesame Phone is elfogyott. De persze nem csak emiatt érdemes támogatni ezt a projektet.

Kimaradt?