Malackás programmal kémkedik Észak-Korea

Az észak-koreai diktatúra a lehető legmodernebb módját választotta annak, hogy mobilokkal kémkedjen. Ártalmatlannak tűnő játékok csaptak be több ezer embert, az egyik pedig még mindig elérhető – írja a HVG.

A Korea Times számolt be arról, hogy több ezer ember mobiljával kémkedett Észak-Korea, ehhez pedig meglepő eszközt választott: vírusos mobil játékokat. A problémára akkor derült fény, amikor egy népszerű dél-koreai honlapra kikerültek az ártalmatlannak tűnő játékok linkjei, ezeket pedig sokan le is töltötték. Dél-Korea kémelhárítása ekkor vette észre a nemzetbiztonság tömeges veszélyeztetésének jeleit.

A rosszindulató programokat is installáló játékok nevét nem árulta el a dél-koreai kormány, de erre nincs is szükség, hiszen a veszélyt elhárították, a játékokat pedig törölték az alkalmazásboltokból. Egy kivétel viszont akad, az NK News értesülései szerint ugyanis szakértők olyan játékot fedeztek fel, amely észak-koreai eredetű, rossz indulatú programok nyomaira utal. Mindenkit óva intenek attól, hogy letöltsék a Google Play-en a cikk írása pillanatában is elérhető Nice Pigs nevű androidos játékot.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?